een keus of ?

Je kunt een keus maken als je tot besef komt een keus te hebben. De Zeeuwse wapenspreuk die dateert uit 1586 en oorspronkelijk het worstelen tegen Spanje (80-jarige oorlog) voorstelt heeft mij hiertoe aangespoord en woorden uit matteüs 6:33 of waren het mijn Spaanse voorouders ?. Koningin Elizabeth de eerste had beloofd te komen helpen en zo werd een penning geslagen met tekst, met dank aan God en de goedgunstigheid van de koningin zullen we boven komen. Het laatste gedeelte van die tekst Luctor & Emergo is blijven bestaan en onder het Zeeuwse wapen terecht gekomen. De betekenis is in de loop der tijd veranderd, want iedereen heeft het over de strijd tegen het water, ook voor de wapenspreuk. De leeuw werd een symbool van strijd, lijden en internationale solidariteit. Een echte leeuw is bijvoorbaat winnaar zonder strijd en lijden. Water staat voor gevoelens en emoties. 'Water als oeroud symbool voor het vrouwelijke element: uit water kan het nieuwe geboren worden. Het water als levenskracht vraagt om heropstanding van de creërende mens. Water is leven: voelen !  Wil jij blijven worstelen met het leven en dat laten zien met trots of ?

Anno 2012 was er in mijn leven een vurig verlangen naar vrede. Wat doe je daarmee als ik worstel en kom boven in je DNA zit ? Ik wist dat vrede tot onze natuurlijke staat van Zijn behoort. En dat bewustwording met handeling verandering brengt. Verantwoording nemen voor geluk (en ware natuur) die is ondergesneeuwd en geduldig wacht totdat die meer tevoorschijn kan komen. Dit gebeurt door energieën die lang lagen opgeslagen in het lichaam en onderdrukt alsnog ruimte te geven en toe te staan. Dan komt het wonder tot leven. Als iets door je heen mag stromen wat er ook gebeurt onafhankelijk van de omstandigheden en je koppelt dat los van het verhaal en ideeën erover, herinner je je bron van onvoorwaardelijke liefde. Vanuit die vloeibaarheid ontstaan vanzelf andere omstandigheden. Geleider worden voor de creatieve levensstroom is als leren fietsen. De stuwdam eruit halen en waarnemen hoe en waarheen het stroomt vergt vertrouwen en ontspanning. Transformatie gaat over dit soort doorbraken (de rups die de worsteling nodig heeft vlinder te worden) in tegenstelling tot veranderingen die geleidelijk plaatsvinden. Transformatie gebeurt op natuurlijke manier in een moment van volledige acceptatie (komt van het hart, het denken kan accepteren op voorwaarde dat...) en overgave, een ware revolutie die het oude in ons doet oplossen. Zolang je in een bewustzijnsstaat van verzet bent zul je per defintie het oude in stand houden. Wat wil jij, strijden je hoofd boven water te houden, gelijk of geluk ?

Wie weet wil je onze natuurlijke staat van Zijn die zich oa. kenmerkt door geluk, liefde, vrijheid, vrede, vreugde, overvloed ervaren. Ervoor kiezen is makkelijk, er naar leven (see, feel, be it) vergt moed, toewijding, integriteit, alertheid en loslaten. Verantwoording nemen voor je energievibratie. Voor je het weet en te snel handelt zit je in de automatische piloot (strijd tegen gevoelens en emoties en ben je be- of onbewust je eigen vijand). Je leven een herhaling van het verleden telkens in een ander jasje. Ervaren wat je niet wilt geeft mogelijkheid te ontdekken wat je wel wilt. Verlangens, intenties, vertragen, de natuur, stapjes en bewust kijken helpen een nieuw spoor te banen. Dat nieuwe spoor kan zich banen als de wortels van oude kernovertuigingingen worden ontdekt en energievelden oplossen in het nemen van een nieuw besluit over wat je wilt geloven over jouw leven. Zo kunnen nieuwe gedachten, gevoelens en gedragingen vertrouwd raken en vervolgens plaats maken voor het onbekende of jouw focus en leven van je dromen. Via Lies Fine Arts kun je jouw ware natuur herinneren zodat je die makkelijker kan vertrouwen, belichamen en leven. Dagelijkse herinnering kan bijdragen aan een reset van jouw onderbewustzijn. En voor degenen die liever slapende (innerlijk) rijk worden, hang een fine art op je slaapkamer ! Ja, op school hebben we dit niet geleerd, er valt zodoende genoeg te ontdekken voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en het leven. Waaraan wil jij dagelijks worden herinnerd ? Wat de wetenschap heeft aangetoond, dat DNA kan veranderen door magnetische velden, hartcoherentie, positieve mentale staat en intentie had ik ondertussen ervaren. En gelezen dat in deze tijd een dagelijkse infusie van kristallijne energieën beschikbaar is dat het transmutatieproces op gang brengt in het fysieke lichaam en deze geleidelijk evolueert van een koolstoflichaam naar een kristallijn lichtlichaam.

© 2014 - 2019 Relaxo et Emergo Lies Fine Arts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel